Ramai hairan mcm mana Brunei xde k3s C0vld baru. Ustazah bagitahu rahsianya

MACAM MANA BRUNEI TIADA K3S C0vld 19? Macam mana Brunei boleh tak ada k3s. Kalau ikutkan k3s diorang dahulu agak tinggi juga. Dengan izin Allah hari ini, dari live Ustazah Asma Harun. Katanya, dia ada sahabat di Brunei. Sahabatnya beritahu, setiap waktu pagi, semua rangkaian televisyen, radio, atau apa media sekalipun, mereka mewajibkan bacaan surah … Read more

Gadis Ini Menitis Air Mata Tengok Ayah Bahagia Dengan Keluarga Lain

Setiap pasangan yang berumah tangga pastinya mahu hubungan yang dibina berkekalan dan bahagia hingga ke hujung nyawa. Namun begitu, tiada sesiapa yang mampu mengubah takdir yang tertulis. Perpisahan dalam rumah tangga mungkin antara jalan penyelesaian terbaik bagi kedua belah pihak. Walaubagaimanapun, apa yang menjadi tanggungjawab tidak harus diabaikan kerana anak-anak masih memerlukan kasih sayang kedua … Read more

Sissy Iman Ceder4 Jatvh Kuda – “Berkali-Kali Ucap Syahadah, Menjerit, Terlambung…”

Penyanyi dan pengacara, Sissy Iman mengalami kece.deraan selepas terjatuh dari kuda yang ditunggangnya ketika menjalani penggambaran untuk sebuah program televisyen. Sissy memaklumkan perkara itu menerusi satu hantaran di akaun Instagramnya semalam. Menurut Sissy, dia bersyukur kerana tidak mengalami sebarang kecederaan serius dan hanya l.ebam-l.ebam serta l.uka di bahagian tubuhnya “Pada mulanya saya tidak mahu, tetapi … Read more

Lelaki Gigih Tulis Al-Quran Guna Tangan, Niat Jadikan Mahar Buat Bakal Jodoh

Mas kahwin ataupun disebut sebagai mahar adalah pemberian wajib yang diberikan oleh suami kepada isterinya atas sebab pernikahan. Ia boleh dibayar dalam pelbagai bentuk seperti wang, rumah mahupun barang kemas. Bagaimanapun, berbeza pula dengan kisah seorang pemuda berasal dari Indonesia ini di mana dia membuat persediaan untuk bakal isteri dalam cara yang cukup istimewa. Tulis … Read more

“Merangkak la cari kitorang kat Padang Masyar nanti,” Influencer Rentas Negeri Bagi Keterangan

Personaliti media sosial yang dikenali dengan nama Ammar Azizzan tampil bersuara selepas tindakannya bersama rakan-rakan lain merentas negeri di pantai timur sudah mendapat perhatian pihak berkuasa. Menurut Ammar, mereka sudah memberi keterangan dan kes itu masih dalam siasatan pihak polis. “Korang merangkak la cari kita orang kat padang masyar nanti. Kes ni masih dalam siasatan … Read more

Sabrina Azhar jawab Isu Kontr0versi ‘Lisa Blackp1g’

Bagi sesiapa yang aktif di laman Twitter pasti mengenali gadis cantik kecil molek iaitu Sabrina Azhar yang pernah menjadi tular selepas mengajar kekasihnya orang Korean bercakap Bahasa Melayu. Bukan itu saja, gadis ini juga sering berkongsi kehidupannya sebagai pelajar di Korea di laman sosial miliknya.   Lihat siaran ini di Instagram   Siaran dikongsi oleh … Read more

“L4ju GiIerrr..”- R4kaman Detik2 Myvi L4ju & Melvlu Rempuh Van Tular

Kuala Lumpur: Polis men4han seorang lelaki disyaki memandu kereta Perodua Myvi secara melvlu dan l4ju hingga merempvh dua kenderaan lain di Jalan Bandar Kinrara 6F, Bandar Kinrara, dekat Serdang petang semalam, yang tular di media sosial. Dalam kejadian pada 2 petang itu, pemandu kereta berusia 26 tahun berkenaan merempvh van mengakibatkan pemandunya ced3ra p4rah. Ketua … Read more

“Akak Dulu Janda Anak 5 Pun Mas Kahwin RM10,000,” – Dr. Erin Jawab

Bekas isteri pendakwah bebas Da’i Farhan, Dr. Erin memberitahu dia pernah menerima mas kahwin bernilai RM10,000 ketika sudah bergelar janda anak lima. Kata Erin, tidak menjadi kesalahan untuk menerima mas kahwin dengan nilai tinggi bergantung pada kemampuan setiap pasangan. “Ada yang DM tanya akak ni, hampa saja nak bagi akak kena kecam. Kalau akak jawab … Read more

“Ingatkan TokTi” Wajah Manis Alya Iman Persis Tokti

Cuba bayangkan kalau ada orang samakan muka korang dengan penyanyi nombor 1 Malaysia iaitu Dato’ Sri Siti Nurhaliza tu, mesti bangga kan? Agak-agak apa perasaan pelakon Alya Iman ni ya bila ada sesetengah pengikutnya di Instagram dan TikTok memberitahu bahawa wajahnya persis TokTi! Alya yang merupakan anak kepada Allahyarham Azmil Mustapha itu telah memuat naik … Read more

Dikec4m Pakai Seluar Jeans Seminggu Selepas Bersalin Czer, Ini Jawapan Slumber Scha Alyahya

Seperti kita sedia maklum, pelakon cantik jelita iaitu Scha Alyahya baru sahaja melahirkan cahaya mata keduanya pada 12 Februari 2021 yang lalu. Tetapi kali ini lain pula ceritanya apabila tindakan Scha Alyahya berkongsi fotonya memakai seluar jeans dalam tempoh berpantang telah menjadi pertikaian dalam kalangan para peminat. Scha pakai seluar jeans Scha Alyahya menerusi akaun … Read more