Pagar Rumah Masuk Tanah Jiran, Lelaki Tak Kisah Runtvhkan Takut Dihis4b Di Akh1rat

Hidup berjiran sememangnya perlu bertolak ansur bagi menjalinkan hubungan yang lebih harmoni. Jadi, jika ada sebarang rasa tidak puas hati ataupun perkara kurang menyenangkan berlaku, lebih elok rasanya permas4lahan tersebut dibincangkan dengan sebaiknya. Segera runtvhkan bila ukuran salah Menerusi perkongsian daripada seorang pengguna TikTok menggunakan nama hayatmuhammad83, dia telah berkongsi video memecahkan tembok rumah kerana … Read more

Pencari Lokan Terkedu Bila Jutawan Terkenal Dtg Beli Naik Helikopter, Siap Mndarat Dpn Rumah

Menangis terharu seorang lelaki pencari lokan dikenali sebagai Wea Selamos apabila seorang jutawan viral dikenali sebagai Azlan Al Amin datang menaiki helikopter bagi berjumpa dengannya. Difahamkan Azlan yang juga jutawan hartanah datang bertemu Wea Selamos yang tinggal di Kampung Baru Nelayan, Tumpat, Kelantan bagi membeli lokan. Rakaman vdeo yang tular di Facebook itu turut memaparkan … Read more

Baru 2 Minggu Nikah, Dah Kena Cer4i, Wanita Hamil Sedih Suami Kahwin Lain

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti mengimpikan hubungan mereka kekal hingga ke syurga. Meskipun begitu, tidak semua orang bernasib baik dalam mengejar kebahagiaan berumahtangga. Begitulah nasib yang dilalui oleh seorang wanita ini apabila dia telah diceraikan walaupun baru dua minggu bergelar isteri. Baru 2 minggu nikah Kisah sedih ini dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok … Read more

Tunang tolong makcik sampai nangis sebab terbayang mak, “Susah nak dpt lelaki yg baik…”

Kisah dik0ngsikan seorang pengguna TikTok ini mengundang orang ramai terharu dengan kebaikan yang dilakukan oleh tunangnya. Menurut pemilik akaun bernama Lynn Az, dia mengatakan bahawa tunang mengajak dirinya untuk menghulurkan bantuan buat seorang mak cik. Dia mengatakan bahawa tunangnya itu membelikan makanan yang mana sebelum itu sudah dihulurkan duit. Namun tanpa disangka-sangka pula selepas mendekati mak cik terbabit … Read more

Ayah Bangladesh & Ibu Malaysia, Gadis Kacuk Ini Tular Jadi Perhatian Netizen

Tiada siapa mampu mempersoalkan mengenai jodoh dan pertemuan yang sudah tertulis olehNya. Jodoh seseorang itu akan datang tepat apa waktunya dan cinta itu tidak mengenal usia, bangsa ataupun negara. Kahwin campur lahirkan anak yang cantik dan bijak Perkahwinan campur antara berlainan kaum atau berlainan negara kebiasaanya akan melahirkan anak yang cantik dan bijak. Genetik dari … Read more

Gadis Ini Menitis Air Mata Tengok Ayah Bahagia Dengan Keluarga Lain

Setiap pasangan yang berumah tangga pastinya mahu hubungan yang dibina berkekalan dan bahagia hingga ke hujung nyawa. Namun begitu, tiada sesiapa yang mampu mengubah takdir yang tertulis. Perpisahan dalam rumah tangga mungkin antara jalan penyelesaian terbaik bagi kedua belah pihak. Walaubagaimanapun, apa yang menjadi tanggungjawab tidak harus diabaikan kerana anak-anak masih memerlukan kasih sayang kedua … Read more

Lelaki Gigih Tulis Al-Quran Guna Tangan, Niat Jadikan Mahar Buat Bakal Jodoh

Mas kahwin ataupun disebut sebagai mahar adalah pemberian wajib yang diberikan oleh suami kepada isterinya atas sebab pernikahan. Ia boleh dibayar dalam pelbagai bentuk seperti wang, rumah mahupun barang kemas. Bagaimanapun, berbeza pula dengan kisah seorang pemuda berasal dari Indonesia ini di mana dia membuat persediaan untuk bakal isteri dalam cara yang cukup istimewa. Tulis … Read more

Pilot Cuba Nasib Hantar DM Kat Wanita Ada 90k Followers. Sekali Wanita Tu Balas, Last2 Ke Jinjang Pelamin

” Dia cuma letak gambar profil kapal terbang sahaja” Itu perkongsian mengenai keberanian seorang pemuda menghantar mesej secara langsung (DM) kepada seorang gadis di laman Twitter akhirnya membawa pasangan ini ke jenjang pelamin. Kisah itu itu didedahkan pengantin perempuan menerusi satu ciapan dengan memuat naik tangkapan skrin (screenshot) yang dihantar pemuda berkenaan. Meskipun menyedari dirinya … Read more

Jiwa Kental Gadis Cantik Penghantar Makanan, Nekad Jadi Rider Foodpanda Tarik Perhatian Ramai

Penghantar makanan wanita di Malaysia agak jarang kelihatan tetapi hakikatnya ada. Wanita kini mampu untuk melakukan segala kerja asalkan mendatangkan rezeki yang halal. Farah Nur Syifa, 20, memilih untuk bekerja sebagai seorang penghantar makanan (Foodpanda) sejak habis praktikal. Lebih mesra dipanggil Fafa, pada awalnya pekerjaan ini sekadar sambilan tetapi memandangkan waktu sekarang susah untuk mendapatkan … Read more

“B4by Aj4ib Ni..”- Baru L4hir Tapi Dah Tvmbuh Gigi, Perlu C4but Atau Biar Je?

Ibu-ibu yang bakal melah1rkan perlu mempersiapkan diri dengan pelbagai ilmu berkaitan b4yi. Sebenarnya masih ramai kurang tahu kalau b4yi yang baru lah1r juga berkemungkinan untuk tvmbuh gigi. Kejadian ini dipanggil sebagai ‘ne0natal teeth‘ dan pertvmbuhan gigi berkenaan boleh jadi dalam dua situasi sama ada kuat ataupun l0nggar. Gigi susu b4yi terbentuk dari dalam rahim lagi…Kalau l0nggar kena … Read more