Dayana Roza K0ngsi Penerima Bantuan Tam4k, Sekali Ada Netizen Yang Tak Pu4s H4ti

Pelakon Dayana Roza menegur sikap sesetengah masyarakat yang mement1ngkan diri dan bersikap tam4k.

Dayana berkongsi hantaran di Instagram (IG)nya selepas tular foto stok simpanan makanan seorang wanita selepas memohon bantuan orang ramai.

Menurut Dayana, memang wujud golongan yang suka mengambil kesempatan seperti itu sehingga tidak memikirkan orang lain.

“Tak dinaf1kan memang wujud orang macam ni…Kiri kanan depan belakang dia kaut. Kepada yang ambik kesempatan atas alasan “takde makanan” “takde susu anak” “anak tak makan” tapi dalam diam dah collect banyak stock makanan tolong STOP ye,” katanya.

Tambah Dayana lagi masih ramai yang memerlukan bantuan dan terpaksa ‘ik4t pervt’ kerana terkesan dengan pandemik C0vld-19.

“Dalam keadaan macam ni tak boleh self1sh dan tam4k, ramai lagi orang yang ik4t pervt. ingat sikit orang belakang ye kakak abang.

“Tak payah nak simpan stock sampai raya tahun depan. Ni dah kira macam makan hak orang, tak berkat nanti.

“Jangan nanti disebabkan orang-orang awak, orang yang nak bagi bantuan dah tak percaya dan mereka yang betul-betul memerlukan nanti lapar tak makan, anak tak ada susu, pampers semua.

“Fikir sikit ye,” tegur Dayana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dayana Roza (@dayanaroza)

KOMEN NETIZEN TAK PU4S H4TI, SEKALI DAYANA ROZA BIDAS BALIK :

Sementara itu di ruangan komen, rata-rata pengikut kes4l dengan sikap individu yang mengumpul bantuan keperluan harian yang boleh dikatakan lebih daripada cukup.

Mereka bersetuju dengan saranan Dayana agar pemohon bantuan tidak t4mak dan mement1ngkan diri sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

 

Leave a Comment