Dicvcuk Beratus Suntlkan Sehingga Penlng, Raja Ilya Buka Cerita Ny4wanya Hampir Mel4yang

Pelakon, Raja Ilya memberitahu ny4wanyaHampir melay4ng selepas menjadi mngsa doktor estetik p4lsu. Tambahnya, dia menerima suntlkan berbhaya tersebut sekitar tahun 2008 hingga 2009 ketika masih naif dan kurang ilmu.

Hadiri uji bakat filem Tamil
Menerusi laporan Berita Harian, Raja Ilya atau nama sebenarnya, Raja Ramilah Begum Raja Mohammad terpaksa hidup dengan kesan sampingan raw4tan yang pernah dilakukan itu.

Masa muda, saya tldak berfikir panjang. Ia berlaku apabila saya menghadiri uji bakat filem Tamil di India. Ketika bersembang, penerbit filem mengatakan saya perlu ada beberapa kriteria, terutama bentuk badan. Penerbit menyatakan saya tiada aset seperti pvnggvng besar. Saya menangls kerana merasakan ia adalah diskr1m1nasi. Apabila saya berkongsi cerita ini dengan rakan jurusolek, dia menyarankan saya untuk membuat pvnggvng dan memperkenalkan kepada seorang doktor.

Sejak daripada itu juga, Raja Ilya mula mengumpul duit sehingga RM8,000 untuk membuat suntlkan ‘f1ller’ pada bahagian pvnggvng.

Doktor p4lsu itu menyatakan svntikan ‘flller’ selamat dan tunjuk gambar artis yang pernah melakukan perkara sama. Apabila diberikan svntikan ‘filler’, saya mula pening, kemudian dicvcuk dengan beratus svntlkan.

Disebabkan terlalu pening, saya tak ingat apa-apa. Saya disuruh balik, kemudian datang beberapa hari untuk menyempurnakan proses raw4tan. Saya pergi semula beberapa minggu kemudian dan baru sedar melakukan kesil4pan besar. Saya kelihatan sangat bvruk, macam temp4yan.

Bercerita lagi mengenai keadaan dirinya sehingga kini, Raja Ilya berkata dia masih menerima kesan sehingga sekarang. Pelakon yang kini menetap di Australia itu berkata, dia mengalami kesan sampingan pada 2015 selepas dimasukkan ke h0spital.

Ketika itu, baru saya tahu dia bukan doktor, hanya menggunakan sijil p4lsu untuk menlpu orang. Ketika itu, saya diglgit kucing dan memutuskan ke klinik untuk mengambil v4ksln. Ketika itulah, segalanya terb0ngkar dan saya hampir matl. Selepas tiga hari mengambil v4ksln, saya saklt dan timbul ketulan seluruh badan.

Saya tldak boleh berjalan dan bernafas. Saya dimasukkan ke hospital swasta dan tahap kesihatan merudum apabila tekananDar4h menurun. Saya dipindahkan ke unit raw4tan rapi (ICU) sebuah hospital kerajaan. Saya sedlh doktor tidak tahu nak buat apa kerana ingatkan saya mempunyai penyaklt pelik. Saya akhirnya dimasukkan ke wad pengasingan b4kteria berb4haya selama berminggu-minggu.

Tambahnya lagi, doktor telah memberikan d0s ‘m0rph1ne’ yang tinggi siang dan malam sehingga membuatkannya tidur sepanjang masa. Selepas dua tahun menyimpan rahsia, Raja Ilya diperkenalkan dengan seorang doktor pembed4han plastik. Doktor itulah yang membantunya membuang miny4k silikon sebanyak mungkin.

Selepas ujian ke atas ketulan itu dibuat, baru tahu ia adalah minyak sil1kon yang juga bahanTerl4rang. Sebab kebanyakan miny4k silikon sudah melekat dengan otot, organ dan tul4ng belakang. Jika mahu membuangnya saya berdepan rlsiko lumpvh sebab ia berada sekeliling sar4f tunjang. Jadi, doktor melakukan prosedur yang mana tidak semuanya boleh dikeluarkan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : ohbulan

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment