Baru Je Kena Kec4m, Sekali Janna Nick Terima Berita Sedlh Ke Atas Dirinya

PETALING JAYA – Selepas dua tahun mengelak daripada dij4ngkiti c0vld-19, pelakon dan juga penyanyi Janna Nick akhirnya ‘kecund4ng’ selepas disahkan positif v1rus tersebut.

Berita itu diberitahu Janna sendiri dalam beberapa hantaran yang dimuat naik dalam InstaStory miliknya.

“Saya positif setelah dua tahun lebih bert4rung dengan c0vld-19, akhirnya kecundang jua.

“Semalam macam okey lagi, malam tadi dah rasa s4kit tekak p3rit sangat, macam nak dem4m, rasa sejuk dan s4kit badan,” katanya.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Janna Nick (@jannanick)

Ujar selebriti berusia 26 tahun itu lagi, selain berasa tidak sedap badan, dia turut mengalami gejala hidung tersumbat.

“Hidung pun dah mula tersumb4t, ada banyak ubat saya dah sediakan. Doakan saya cepat sembuh, saya minta maaf sesiapa yang ada jumpa saya,” ujarnya.

Dalam hantaran berbeza, penyanyi lagu Gatal itu turut berkongsi kisah ditegur netizen kerana tindakannya melakukan ujian calitan c0vld-19 berulang kali.

Janna melakukan ujian calitan berulang kali kerana yakin dirinya positif sejak semalam ekoran berasa tidak sihat lebih-lebih lagi menjadi kont4k rapat kepada pesakit c0vld-19.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Janna Nick (@jannanick)

“Semalam ramai mesej saya cakap kalau dah negatif tidak perlu kalut minta untuk positif (keputusan).

“Saya bukan saja-saja nak buat content atau terhegeh-hegeh buat RTK (rapid test kit) atau PCR (polymerase chain reaction) untuk dapat keputusan positif.

“Saya buat sebab kita boleh rasa badan kita macam tak sihat, sebab saya bukan senang s4kit, jadi saya dah boleh agak saya positif, itulah sebab semalam saya terus buat PCR,” katanya menerusi Instastory.

Janna turut memaklumkan ujian calitan terbaharu yang dilakukan mendapati dia positif v1rus tersebut pada pagi Sabtu (hari ini).

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Janna Nick (@jannanick)

Pada Jumaat, Janna memberitahu dia melakukan ujian kendiri dan mendapati alat tersebut menunjukkan dua garis positif.

Janna kemudian ke klinik berdekatan dan melakukan ujian RTK pula, namun keputusan negatif.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Janna Nick (@jannanick)

Tidak berpuas hati kerana yakin sudah dijangkiti, dia mengambil keputusan melakukan ujian ketiga iaitu PCR dan akhirnya dia disahkan positif v1rus berkenaan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : – KOSMO! ONLINE

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment