KBS ‘Sempat’ Buat Majlis Pelancaran Skuad Sukarelawan Pasca B4njir

Seperti ramai sedia maklum, Lembah Klang telah dilanda dengan benc4na banjir di mana terdapat beberapa kawasan yang lumpuh membuatkan orang ramai terputus hubungan serta gagal mendapatkan bantuan barangan keperluan.

Dalam pada itu, di saat bantuan amat diperlukan, Kementerian Belia dan Sukan tampil melancarkan Skuad Sukaralewan Pasca B4njir Kementerian Belia Dan Sukan menerusi sebuah acara rasmi yang disempurnakan oleh YB Dato’ Seri Ahmad Faizal bin Dato’ Azumu.


Menerusi sedutan ucapan YB Dato’ Seri Ahmad Faizal, pelancaran skuad ini bertujuan bagi meringankan beb4n m4ngsa b4njir yang terlibat. Pihak KBS juga memaklumkan sedia menyediakan fasiliti-fasiliti terd1ri daripada kompleks belia dan sukan akan dijadikan pusat pemindahan sementara bagi meringankan kesulitan yang dihadapi Keluarga Malaysia.

Usaha yang dilakukan pihak KBS ini walau bagaimanapun kurang disenangi oleh para netizen yang berpendapat tidak perlu buat pihak KBS mengadakan majlis rasmi sebaliknya boleh menjalankan misi bantuan yang diperlukan secepat mungkin. Berikut merupakan respon netizen terhadap majlis yang diadakan pada tengah hari ini.

 


Orang ramai berpeluang mengikuti ucapan YB Dato’ Seri Ahmad Faizal secara rasmi menerugi laman Instagram @KBS Malaysia. Dih4rapkan semoga segala bantuan yang diberikan daripada pelbagai pihak termasuk para sukaralewan sekaligus bakal memudahkan m4ngsa b4njir yang terlibat.

 Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : the vocket

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment