Tiada Diskrim1nasi, Lana Nordin Kongsi Suasana Keluarga Mertua Sambut Hari Natal

Muat naik terkini pelakon Lana Nordin di Instagram menarik perhatian orang ramai, video yang mempamerkan suasana sambvtan Hari Natal bersama keluarga mertuanya itu kelihatan santai dan bersahaja.

Saling Menghorm4ti Walaupun Berbeza Agama

Menurut Lana begitulah cara keluarga mertuanya meraikan Krismas bersama ahli keluarga, malah pelakon ini juga turut mengatakan meski mereka berbeza agama, adat dan budaya namun semua ahli keluarga mertuanya itu saling menghorm4ti dan menerima seperti keluarga send1ri.

“Baru la ada masa untuk share how my in law celebrate CHRISTMAS dan semua dalam video ini adalah family kami di sini..

Sesungguhnya walaupun berbeza agama tetapi kami menghorm4ti adat dan budaya mereka seperti mana keluarga mertua menghorm4ti adat budaya kami dan menerima kami menjadi sebahagian keluarga mereka” tvlisnya

Netizen Kongsi Pengalaman Serupa

Melihat perkongsian pelakon tersebut, ramai yang memberi komen dan berkongsi cerita yang sama diruangan komen posting tersebut.

Foto – Instagram @lananodinmckienzie

“Betul tu hormat antara satu sama lain, lebih bagus… Sentiasa positif.. Tak kisah mana-mana budaya janji hormat kan.. Orang pun akan hormat budaya kita”

“Betul, macam saya gak.. Family mertua saya pun kebanyakan Kristian dan non Muslim.. Mula-mula tu agak susah gak nak sesuaikan d1ri tapi lama-lama dah terbiasa.. Kena horm4ti setiap perayaan dia orang tapi kena berjaga-jaga dan berhati-hati supaya tak lari dari Islam kita” komen mereka

Saling menghorm4ti agama, adat dan budaya barulah hidup harmoni betul tak?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : Murai

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment