“Perut rasa berapi2, saklt tk hilang..” Makan ayam 3x spicy, gadis ditahan di wad

Seorang gadis berdepan detlk cem4s apabila mengalami saklt perut yang tervk selepas menikmati seketul ayam tiga kali pedas (3x spicy) daripada sebuah restoran makanan segera popular, baru-baru ini.

Menerusi satu perkongsian di laman Twltter, gadis dikenali sebagai Siti Amalina itu terpksa memandu sendiri ke sebuah hospital di Shah Alam, namun menunggu giliran terlalu lama sebelum mengambil keputusan ke pusat perubatan.

Dikejarkan ke wad kecmasan

“Sebab ayam spicy 3x, aku dikejarkan ke wad kecmasan. Perut rasa berapi-rapi, telan gastr0relief sampai sebotol tapi saklt tu tk hilang.

“Aku keseorangan, jadi hidupkan enjin kereta pergi hospital giliran menunggu terlalu lama sampai rasa nak pengsan,” tulisnya yang mesra dipanggil Amal.

Menurut Amal, dia menerima tiga suntikan bagi mengurangkan refluks asld dalam perut namun tetap mengalami kesakltan sebelum diminta untuk berehat selama hampir empat jam di wad pusat perubatan tersebut.

Dapat ubat pun masih terasa saklt

“Dibenarkan keluar wad, kena bayar RM450. Nasib baik ada tunai & kad kredit yang sentiasa sedia. Perut masih rasa tk selesa tapi doktor sentiasa memantau jika mengalami refluks asld lagi,” katanya.

Selepas dibenarkan pulang ke rumah, Amal mengakui seolah-olah ‘menyesal’ dan tdak akan membeli lagi menu berkenaan kerana dia tdak pernah mengalami kesakitan seperti itu meskipun pernah menjamah Samyang iaitu makanan pedas popular dari Korea.

Tak pasti apa bahan dalam ayam tu

Malah Amal menjelaskan, dia ‘berani’ merasai ayam 3x spicy itu kerana sememangnya menggemari makanan pedas dan bukannya menyahut cabaran seperti dilakukan oleh segelintir individu.

Pecinta makanan pedas

“I makan sebab I memang pecinta makanan pedas. Sebab makanan manis macam minuman berasaskan susu semua bukan kegemaran I. Jadi memang bukan sebab cabaran ye, I suka makan pedas tapi kena berpada-pada,” kongsinya.

Posting tersebut diulang kicau lebih 5,000 kali serta pelbagai komen warganet yang turut berkongsi pengalaman masing-masing berdepan situasi selepas selain menasihati agar ‘sedar diri’ mengenai tahap kesihatan jika menikmati makanan pedas.

Sumber : ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber :  https://transformasi.pw/

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment