Nabila Huda Bakal Dis4man Oleh Aktivis Fatimah Zaharah Kerana Ayat Ini

Aktivitis b4njir, Fatimah Zaharah Rahim mula mengambil tindakan undang-undang dengan menuntut permohonan maaf dan g4nti rugl fltnah sebanyak RM900,000 daripada pelakon dan pengacara Nabila Huda Suhaimi yang did4kwa memfltnahnya di laman media sosial Instagram dan Twitter tahun lepas.

Kata peguam Nurul Hafidzah Hassan dibantu oleh peguam bersama Zeti Zulkifli dan Datuk Wan Azmir Wan Majid menerusi siaran media yang dikirimkan kepada Gempak, Fatimah Zaharah tidak melakukan perkara seperti yang telah did4kwa Nabila Huda.

“Anak guam, Fatimah Zaharah tidak pernah melakukan seperti apa yang did4kwa Nabila Huda dan beliau telah menerima kec4man, ugvtan dan komen-komen yang tidak benar daripada masyarakat berikutan kata-kata yang dikongsikan oleh pelakon tersebut,” tambah Nurul Hafidzah.

Surat tuntutan telah dihantar melalui serahan tangan oleh firma guaman NHA Advocates & Solicitors yang mewakili aktivis tersebut kepada Nabila Huda pada hari Khamis, 20 Januari selepas aktivis itu mendapat nasihat daripada barisan peguamnya.

Fatimah Zaharah mend4kwa Nabila Huda telah menyebarkan berita p4lsu dan kenyataan-kenyataan berunsur fltnah pada 25 Disember tahun lepas dengan memuat naik, menulis dan menerbitkan melalui aplikasi Instagram dengan nama pengguna kupu-kupu.

Aktivis itu turut mend4kwa Nabila Huda telah mendedahkannya kepada kebenclan orang ramai apabila melihat dan membaca apa yang telah ditulis dan diterbitkan oleh pelakon tersebut.

Nabila Huda juga did4kwa telah menyiarkan kenyataan-kenyataan berbaur fltnah yang membawa maksud yang aktivis tersebut adalah seorang yang b4ngsat, bod0h, pencvri, mengambil dan memberi barang sumbangan orang lain namun mengakui barangan tersebut adalah daripadanya, mengambil kesempatan ke atas orang lain dan lain-lain kenyataan.

Pada tarikh yang sama, Nabila Huda turut did4kwa telah memuat naik gambar aktivis dan menerbitkan satu penyiaran yang mana kenyataan-kenyataan tersebut membawa maksud yang aktivis tersebut telah memberi barang sumbangan yang bukan miliknya namun menyatakan bahawa barang sumbangan tersebut adalah daripada beliau dan mengambil kesempatan ke atas orang lain.

Kenyataan-kenyataan yang did4kwa fltnah dan berita p4lsu tersebut telah dikongsi dan ditonton di pelbagai platform media sosial yang lain termasuk di platform Youtube, laman-laman portal berita dan juga saluran media.

Fatimah kemudiannya melantik barisan peguam yang terdiri daripada Datuk Azmir Wan Majid, Nurul Hafidzah Hassan dan Zeti Zulkifli bagi tujuan s4man fltnah terhadap pengacara program hiburan Melodi itu.

Tindakan Nabila Huda itu telah menyebabkan Fatimah Zaharah mengalami perasaan maIu, tekanan em0si dan kesedlhan apabila masyarakat mempercayai d4kwaan berita p4lsu dan fltnah yang telah dimuat naik dan diulang siar oleh pengguna-pengguna media sosial yang lain setelah melihat “postings” tersebut.

Fitnah dan berita p4lsu itu juga telah turut memberi kesan bvruk kepada ahli keluarganya.

Sekiranya tiada permohonan maaf, pembayaran ganti rvgi RM900,000 atau ganti rvgi yang setimpal dengan kesan daripada tindakan d4kwaan fltnah tersebut dalam masa tujuh hari selepas penerimaan surat tuntutan, Fatimah Zaharah akan memfailkan tuntutan di mahk4mah.

Kena sam4n? Saya tidak tahu apa-apa – Nabila Huda

“Maaf saya enggan ulas apa-apa kenyataan sebab saya sendiri tidak tahu dis4man.”

Itu respons selebriti berstail Nabil Huda tentang lsu s4man melibatkan dirinya oleh seorang wanita yang juga bergelar aktivis kemasyarakatan.

Nabila atau mesra disapa Abil ketika dihubungi Kosmo! Online enggan memberikan sebarangan kenyataan tentang dirinya dis4man kerana lsu tersebut menimbulkan persoalan kepadanya.

“Saya sebenarnya enggan komen apa-apa sebab tidak tahu pun saya dikenakan tindakan undang-undang.

“Apa yang menjadi persoalan bagaimana pihak lain boleh tahu saya dis4man sedangkan empunya diri yang dis4man ini tidak tahu apa-apa,” katanya.

Pelakon filem Mun4fik itu hanya mengetahui tentang lsu tersebut daripada pengikutnya ketika membuat sesi siaran langsung dalam Instagram (IGLive).

Pada masa sama, Nabila ketika ini juga sedang sibuk menjalani latihan mempersiapkan diri untuk menjalani penggambaran filem Telaga Suriram arahan oleh Osman Ali.

“Maaf, kalau ada sebarang perkembangan baharu, saya akan kongsikan nanti. Buat masa sekarang saya sibuk dengan sesi latihan filem Telaga Suriram,” katanya yang bakal membawakan watak sebagai Maimon iaitu seorang wanita blsu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : gempak

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment