“Musa Kini Mahram Saya” -Mizz Nina Dan Noh Salleh Ambil Anak Angkt

Selepas 11 tahun melayari kehi1dupan berumah tangga, pasangan selebriti, Noh Salleh  dan Mizz Nina akhirnya mengumumkan yang mereka kini sudah memiliki seorang zuri4t yang cukup sempurna.

Khabar yang cukup gembira

Menerusi Instagram Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina binti Azman memaklumkan yang byi bernama  Musa itu sudah tiga bulan menjadi sebahagian daripada hidup mereka berdua.

Mizz Nina juga turut menceritakan perjalananan dan perjuangan mereka untuk memperolehi seorang zuri4t walaupun bukan dari r4himnya.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh (@officialmizznina)

“Noh, Nina & Musa الحمد لله”
Alhamdulilah sudah 3 bulan kel4hiran byi Musa, kami bersyukur kepada Allah atas kurniaan dan doa yang indah ini “
“Saya dengan selamat boleh mengatakan bahawa dia adalah mahram saya sekarang الحمد لله ❤️.”
  Perjalanan yang panjang untuk sampai ke tempat kita hari ini, melalui operasi iui, ivf, selama bertahun-tahun, Allah menganugerahkan kita byi yang manis ini melalui cara lain, dan itu semua sudah pasti. Jika Allah menghendakinya untuk anda, tiada apa yang dapat menghalangnya daripada sampai kepada anda dan Hanya Dia yang mengetahui masa yang sesuai untuk segala-galanya jatuh ke tempatnya. Segala uji4n dan perjuangan adalah bersebab.”
Saya masih ingat saya mengambil masa lebih setahun untuk membuka diri dan bersedia untuk usaha ini. Noh memulakan idea untuk kami menerima pakai (sudah tentu dalam Islam nama keluarga byi itu mestilah bin Abdullah atau nama-nama lain Allah & bukan nama bapa angkat) dan kerana dia tidak berpuas hati, ia membuatkan saya ingin tahu.”
“Perjalanan kemanusiaan kami juga sangat membantu saya dalam membuat kepu.tusan ini, terdapat banyak byi dan kanak-kanak di luar sana tanpa seorang atau kedua-dua ibu bapa, tanpa cara atau tempat yang boleh mereka hubungi ke rumah dengan keluarga yang menyayangi mereka.”
“Membuka hati saya untuk perist1wa yang mengubah hidup ini bukanlah mudah dan saya sentiasa berdoa kepada Allah untuk meluaskan hati saya dan memberi ruang di dalamnya, untuk saya melepaskan rasa tidak yakin saya dan percaya kepada-Nya, rancangan-Nya, jalan-Nya , Alhamdulilah, dengan bby Musa, h4ti, jiw4, minda dan badan saya sedia menerimanya.”
“Dia adalah anugerah dan ciptaan Allah yang indah, dan merupakan satu keistimewaan bagi kita untuk memilikinya setakat ini.”
“Menjadi ibu bapa baru adalah satu perjalanan roller coaster yang mengagumkan  dan kami menyayangi setiap saat Alhamdulilah ❤️ Semoga menjadi cahaya bagi ummat, Semoga Allah melindungi keluarga kecil kita di dunia dan akhirat serta mengizinkan kita termasuk orang-orang yang diredhai-Nya Aamiin.” tulisnya panjang lebar.

Perkongsian tersebut nyata membuatkan banyak pihak berasa sangat gembira dan terharu diatas kehadiran seorang zuri4t buat pas4ngan yang cukup romantis ini.

Mizz Nina dan Noh  meng4kui sangat bersyukur kerana diberi anugerah yang tidak ternilai dan berpeluang menjadi ibu bapa selepas lama hidup berdua.

Alhamdulillah, Tahniah!

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet serta rakan artis telah mengucapkan syukur yang tidak terhingga kepada pasangan selebriti itu dan mendoakan agar Musa menjadi seorang anak yang soleh di masa hadapan.

Mereka juga meng4kui seb4k apabila berita kehadiran orang baru dalam keluarga Mizz Nina dan Noh diumumkan kerana tahu perju4ngan besar mereka dalam memperolehi seorang cahaya mata.

Tahniah Mizz Nina dan Noh Salleh!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : MURAI

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment