Macam Tak Percaya, Akhirnyɑ Terb0ngkar Siɑpɑ Sebenɑr Pakcik Tua Yg Mampu ‘Tembus’ Pagar Rumah Ini

Tular hari ini apabila beberapa pakcik bertongkat berdasarkan dari perkongsian Ruqaiyyah Annamirah di Facebook, wanita ini mendmakwa keja.dian c.emas itu berlaku sekitar jam 5:20 pagi di mana pada ketika itu, terdapat sebuah kereta jenis Proton Iswara berwarna merah berlegar-legar di kawasan unit lot mereka yang terletak di Sungai Petani, Kedah.

Kemudian, wanita ini mend.akwa terlihat seorang individu yang dipercayai merupakan seorang warga emas yang bertongkat telah masuk ke kawasan rumah jirannya.

Betul-betul depan rumah kami. Jiran depan rumah ni Indian and diorang ada bela a.njing h.itam yang besar untuk jaga rumah, orag tua ni boleh buka sangkar dan main dengan a.njing h.itam besar.

Ya Allah sc.arry. Bila dia sedar ada orang nampak, dia tak lari pun. Dia tenung dan berjalan slow-slow ke belakang rumah .

Dah buat laporan polis

D.akwa wanita ini lagi, apabila warga emas terbabit menyedari t.indakannya itu diperhatikan, dia terus beredar dari situ dan menuju ke belakang rumah.

Lebih menimbulkan tanda tanya adalah bagaimana individu terbabit boleh masuk ke dalam kawasan rumah sedangkan kawasan perumahan itu menggunakan pagar autom4tik.

Tapi wallahu’alam macam mana dia boleh dapat masuk tanpa k.opak atau pecahkan gate. Nak kata dia lompat/panjat pagar, tak berapa logik sebab pagar sangat tinggi dan dia berkain. Dan dah banyak hari kawasan rumah kami asyik jadi bl.ackout tiba-tiba.

A.larm akan bunyi tiba-tiba jam 4 5 pagi. Pagi tadi pun jadi lagi. Husband dah banyak kali dengar bunyi orang kuis-kuis batu kerikil tepi rumah.

Bercerita dengan lebih lanjut, wanita ini mend.akwa sudah melap.orkan keja.dian itu kepada pihak polis dan disebabkan pihak berkuasa tidak nampak apa-apa motif lain, maka mereka mend.akwa kemungkinan individu tersebut adalah orang kurang siuman.

Namun, wanita ini seakan tidak percaya kerana baginya agak mustahil orang kurang sivman akan masuk ke rumah orang pada jam 5 pagi dan boleh menembusi pagar autom4tik. Dia mengakui keja.dian itu sangat m.isteri selain risau dengan kes.elamatan anak-anaknya di rumah.

Polis Tampil Beritahu Siapa Pakcik Bertongkat

Polis mengesahkan lelaki yang masuk ke perkarangan sebuah rumah di Taman Cengal, di sini, seperti yang tular di laman sosial sejak semalam didapati kurang waras.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, lelaki itu tidak tahu apa yang dibuat di situ malah turut berb.ogel di hadapan pasukan polis.

Beliau berkata, isteri lelaki itu turut bersama ketika keja.dian.

“Lelaki itu juga mengalami m.asalah buah pinggang dan ada tiub di perutnya. Bagaimanapun tiada ti.ndakan diambil berhubung kejad.ian itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam keja.dian yang tular sejak semalam, seorang penduduk taman perumahan memaklumkan jirannya hampir dip.ukau selepas menyedari lelaki tua bertongkat masuk ke kawasan kediamannya.

Apa yang menjadi m.isteri ialah pagar rumah itu dikunci a.utom4tik dan timbul persoalan bagaimana lelaki terb.abit boleh masuk ke perkarangan kediaman tanpa ada kesan k.opak pada pagar.

Justeru penduduk meluahkan keb.imbangan dan memaklumkan keja.dian kepada polis.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Kredit : HM via onlinemalaya

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment