Demi Tampung Hidup Pelakon Veteran Roslan Salleh Kini Jual Daging

Keadaan kesihatan yang tidak menentu membuatkan pelakon veteran, Roslan Salleh, 64, kini hanya berehat di rumah serta berniaga secara kecil-kecilan.

Nama pelakon secara tiba-tiba menjadi perbualan h4ngat di Twitter apabila gambarnya menjual daging dendeng tular di platform media sosial terbabit.

Pada yang kurang mengenalinya, Roslan merupakan pelakon senior yang sering muncul di filem dan drama tempatan.

Dia yang menghidap kencing manis, tek4nan darah rendah dan beberapa penyakit lagi sejak 10 tahun lalu kini perlu bergerak menggunakan tongkat dan jika hendak ke mana-mana, dia perlu membawa anaknya sebagai pemandu.

Kali terakhir Roslan muncul di layar lebar adalah menerusi filem Munafik 2 yang ditayangkan pada 30 Ogos tahun lalu.

Menerusi foto yang dimuat naik oleh anak saudaranya, Roslan dilihat sedang menjual daging dendeng di Kampung Durian Daun, Masjid Tanah Melaka.

Produk jualannya juga dibungkus rapi dengan pelekat jenama Daging Dendeng Pak Lan.

Rata-rata netizen memuji usaha Roslan yang kini menceburi bidang perniagaan walaupun secara kecil-kecilan.

Dia perlu meneruskan perniagaan sambal lado, daging dendeng dan sambal hitam Pak Lan selama ini bagi menampung pendapatan.

“Berniaga kenalah buat. Kalau tak berniaga macam mana pula, tapi sikit-sikit sahaja lah”. Dapat juga menampung pendapatan untuk keluarga.

“Berlakon memang saya tak boleh buat dah. Badan memang kurang sihat dan tak kuat. Sekarang pun, duduk rumah sahaja ditambah masih lagi Perint4h Kawalan Pergerakan (PKP).

“Mata saya pun sudah tak berapa nak terang. Kalau keluar berjalan, nanti tak puas nak tengok sebab penglihatan saya memang terhad”.

Daging dendeng dijual dengan harga RM15 untuk 150 gram, sambal lado (RM10 untuk 100 gram) dan sambal hitam belimbing buluh (RM12 untuk 120 gram).

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber: Harian Metro

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment