PU Syed Beri Peringatan Pada Jasmine Suraya Berkenaan

Pendakwah bebas terkenal, Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri atau lebih dikenali sebagai PU Syed tampil mempersoalkan agensi penapisan filem yang tidak membendung budaya yang meIanggar sy4riat dan menegur aktres terkenal, Jasmine Suraya Chin berhubung lsu adegan ranj4ng yang dilakonkan dalam drama bersiri Villa Kristal.

“Mana Peranan Agensi Yang Libatkan Penapisan Drama & Filem Di Malaysia”-PU Syed
Menerusi posting di Instagram, PU Syed turut mempersoal peranan agensi dan jabatan agama yang terlibat dalam penapisan drama dan filem di Malaysia.

“Di mana peranan agensi-agensi yang melibatkan penapisan drama dan filem di Malaysia. Apakah fungsi jabatan agama dalam membendung budaya meIanggar sy4riat ini! Atau ianya g4gal dihidu dari awal.”-Soal PU Syed

Tambahnya lagi, PU Syed memberitahu bahawa walaupun drama tersebut tidak ditayangkan di televisyen. Namun, ianya mudah diakses dan menjadi saIah satu punca drama-drama meng4rut akan terus direka dan dilakonkan.

“Sutaradara r4kus mencari syariat Allah. Para artis sanggup menerima watak sebegini walau apa agama yang anda anuti sekalipun.

Walaupun cerita ini tidak ditayangkan di tv arus perdana. Namun ianya mudah diakses bahkan menjadi saIah satu punca drama-drama mengarut seumpama ini akan terus menerus direka dan dilakonkan.”-PU Syed

Beri Teguran Pada Jasmine Suraya

Selain itu, PU Syed turut memberi teguran terhadap aktres terkenal, Jasmine Suraya Chin mengenai lsu adegan r4njang yang dilakonkan dalam drama tersebut bahawa dia harus sedar dia sedang berada dalam negara Islam walaupun dia seorang beragama Kristian.

“Artis ini walaupun dia seorang Kristian, dia perlu ingat, dia berada dalam negara Islam…Manakala pengarah dan seluruh krew juga perlu tahu batas- batas dan norma sosial yang lebih bertanggungjawab kepada anak bangsa. “-PU Syed

Di akhir hantarannya di Instagram, PU Syed menitipkan harapan kepada pihak terlibat untuk menggarap cerita-cerita yang lebih memberikan nilai-nilai positif dan bukan kepada sensasi serta kedurj4naan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : murai.my   via isu hot

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment