Ramai mar4h KJ pasal v4ksin, sekali Rita Rudaini tampil “backup”

P3lakon p0pular RitaRudaini mem persoal tindakan segelintir n3tizen yang seakan-akan kurang berpuas hati dengan berita pemberian dos keempat v4ksin C0VIDl9 seperti yang tular baru-baru ini.

Hal itu dikongsi Rita menerusi ruangan Instagram Story miliknya beserta potongan artikel Astro AWANI dengan tajuk; Khairy jawab ‘kemar4han’ warganet mengenai d0s peng galak keempat.

“Habis madu sepah dibuang, dulu dialah yang tolong korang bawa masuk penawar untuk korang, korang puji, korang puja dia, korang mar4h orang lain, korang kata penawar itu ‘ikhtiar’.

“Sekarang korang nak mar4h dia kenapa? Korang ni memang tak kenang budi, mana ‘IKHTIAR’ korang?

“Dulu dia bagi 1, korang minta 2, sekarang dia bagi lebih k0rang mar4h kenapa? Bukan kena bayar pun…korang ni memang tak kenang dek untung! Biasalah YB, kena ingat, Melayu mudah lupa,” tulisnya.

Terdahulu, Menteri k3sihatan Khairy Jamaluddin memaklumkan bahawa Kementerian k3sihatan Malaysia(KKM) sedang menjalankan kajian untuk mem berikan suntikan d0s keempat.

Jelas beliau, apa yang di ketahui setakat ini hanya satu d0s peng galak diperlukan untuk meningkatkan daya ketahanan penerima terhadap jangkitan C0VIDl9.

Khairy jawab ‘kem4rahan’ warga net mengenai d0s peng galak keempat

Khairy berkata Kumpulan teknikal KKM sedang mengkaji keperluan memberikan sunt1kan d0s penggalak keempat berikutan anc4man penul4ran 0micr0n.

Keperluan untuk memberikan lebih daripada satu d0s peng galak diputuskan berdasarkan kajian dan respons ‘evidence-based’, tegas KhairyJamaluddin.

Menteri k3sihatan itu berkata demikian menjawab ‘kem4rahan’ seorang pengguna media s0sial berhubung kajian yang sedang dijalankan oleh Kementerian k3sihatan(KKM) untuk memberikan sunt1kan d0s keempat.

Jelas Khairy, apa yang diketahui, setakat ini hanya satu dos penggalak diperlukan bagi meningkatkan ketahanan penerima terhadap C0VIDl9.

“Lebih dari itu, kita kaji dari masa ke semasa bila data saintifik baha ru muncul.Yang penting respons kita ikut data yang baharu. Ini yang di maksud respons yang evidence-based,” demikian tulis Khairy dalam entri di laman Twtter.

“Apabila kita lebih tahu k3san mvtasi, resp0ns kita perlu juga berubah. Di sesetengah negara flu jab diambil setiap tahun,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Kredit:GEMPAK/AstroAwani

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment