Ajar murid sambil main game? Lelaki dik3cam ramai – “Amanah tu, tak berk4t gaji..”

Tindak4n seorang pengajar yang sedang melaksanakan pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR) selain did4kwa sambil bermain permainan video Dota mengund4ng kec4man netizen di aplikasi TikTok.

Video aksi tersebut dimuat naik di akaun @amirulamrieys yang memperlihatkan lelaki itu duduk di hadapan komputer riba sambil menerangkan bahan pengajaran ‘slide’ iaitu tentang sal4h satu sifat dalam Islam.

Bagaimanapun, terdapat sebuah lagi komputer ‘PC’ di belakang komputer riba itu memaparkan grafik seperti permainan video yang sering menjadi ‘kegil4an’ anak muda pada masa kini.

“Kant0i main dota sambil mengajar,” tvlis kapsyen dalam video berdurasi 15 saat berkenaan.

Video tersebut menerima 183,400 tontonan setakat ini dan 435 komen netizen yang rata-rata mempersoalkan tahap profesionalisme pengajar terbabit dalam melaksanakan tanggungjawab untuk mendidik anak bangsa.

Jangan buat begini

Amanah tu, ajar elok2

Apa pendidik per4ngai macam ni

Namun berbeza pula komen daripada segelintir individu terutama generasi Z, mereka menyifatkan pengajar itu seorang yang ‘multitasking’ kerana boleh melakukan dua perkara dalam satu masa.

Malah, ada juga netizen mengatakan pengajar berkenaan tidak bermain permainan video sebaliknya hanya menonton paparan skrin milik orang lain sahaja.

‘Content’ je ni

Peminat Dota tau la dia tak main pun

Tengok ‘game’ je tu…

Lelaki boleh ‘multitask’ tau!

Betul ke sekadar ‘content’? Ingat, bukan semua umat manusia bermain Dota. Tak tahu pun macam mana rupa ‘game’ tu! Jadi, janganl4h bvrukk4n imej dan kredibiliti seorang guru. Nak bergurau? Banyak lagi video boleh dihasilkan.

Sumber: TikTok @amirulamrieys via omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

Sumber : dedah site

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment