’Mama HiI4ng Satu-satunya Ank Lelaki..’ SukareIawan Dijemput IIahi Dalam Perjalanan Membantu Mngsa B4njir

Seorang lelaki meninggaI dunia apabila motosikal yang ditunggang terlibat kemaIangan ketika dalam perjalanan membantu mangsa b4njir di Klang sabtu lalu sekitar jam 09.15 malam.

Kisah p1lu ini dik0ngsi oleh Pengurusan Jnazah (UKVJ) melalui Facebook Mr Wan Cai Official yang ditugaskan mengurus pengebum1an jnazah anak muda ini.

Rakan rakan UKVJ HQ baru selesai menguruskan jnazah Allahyrham Nazrin Al-Hafiz Samiaun, 23, yang men1nggaI dunia kemaIangan.

Jnazah yang kami bantu pengurusannya ini adalah salah seorang sukarelawan yang terlibat dengan misi bantuan b4njir, motosikal yang ditunggang oleh Allahyrham bersama seorang rakannya terbabas sewaktu dalam perjalanan membantu mngsa b4njir di Pelabuhan Klang.

Allahyrham dikatakan men1nggaI dunia di tempat kejadian aklbat kced3raan prah dibahagian kepala, Kejadian maIang yang merag0t nyawa anak muda berusia 23 tahun ini berlaku pada 25 disember sekitar 09.15 malam.

Jnazah anak muda berjiwa prihatin ini telah kami tuntut di Hospital Klang setelah proses bed4h si4sat selesai, pengurusan mandi dan k4fan serta solat kami dilakukan di bilik wakaf Jannatul Firdaus.

Giliran kami memudahkan pengurusan terakhir untuk Allahyrham, Biarpun niat Allahyrham ingin membantu tidak kesampaian, tetapi kami percaya. kerana niat hebat anak muda ini, Allah k1rimkan kami untuk membantu menguruskan jnazahnya.

Seb4k luahan ibu mngsa yang dikenali dengan nama Puan Zalawati Ramli, ‘Assalamualaikum, Terima kasih kepada mereka semua yang meguruskan jnazah anak saya Nazrin Al-hafiz dari mula hingga akhir’

Semoga keluarga tabah atas kehil4ngan satu-satunya anak lelaki tersayang. Moga r0hnya tenang di sana. Al fatihah. – Sumber dipetik dari DBongkar, Facebook Puan Zalawati & Mrwanchai

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Update Report

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Leave a Comment